Verdien geld als proefpersoon in de medische wereld

Met geld verdienen als proefpersoon vang je twee vliegen in één klap. Je levert een bijdrage aan de ontwikkeling van de medische wereld én je kunt hiermee geld verdienen.

Alvorens medicijnen of een behandelmethode wordt geïntroduceerd, vinden er eerst uitgebreide testen plaats. In eerste instantie in een laboratorium, vervolgens op dieren en - als de resultaten goed zijn - op mensen. Voor deze onderzoeken zijn proefpersonen nodig die tegen een bepaalde vergoeding willen deelnemen.

Hoeveel verdienen de meeste proefpersonen ongeveer?

De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van de tijdsduur, het aantal bezoeken, de aard van het onderzoek en de frequentie. Gemiddeld verdienen proefpersoenn 135 euro per dag exclusief reiskostenvergoeding. Deze vergoeding bedraagt 19 eurocent per kilometer.

Kan iedereen als proefpersoon fungeren?

Verschillende onderzoeken vragen om verschillende soorten proefpersonen. Bij het onderzoek in kwestie wordt duidelijk weergegeven aan welke eisen de proefpersoon dient te voldoen. Als proefpersoon bepaal je zelf aan welke onderzoeken je wilt meewerken. Voorafgaand aan het onderzoek vindt er een medische keuring plaats waaruit blijkt of je daadwerkelijk geschikt bent voor het onderzoek.

Op welke websites kan ik het aanbod vinden?

Op onderstaande websites worden onderzoeken gepubliceerd waar proefpersonen voor benodigd zijn. Wil jij geld verdienen als proefpersoon? Bekijk dan op onderstaande websites het aanbod en reageer direct!

QPS Geneesmiddelenonderzoek - Zeer gebruiksvriendelijke website met een ruim aanbod, hoge vergoedingen en duidelijke uitleg.

Proefpersoon.nl - Gebruiksvriendelijke website, divers aanbod en hoge vergoedingen.

Universiteit van Amsterdam - Op dinsdag en donderdag van 11.00 tot 17.00 uur kun je spontaan langskomen voor deelname aan het onderzoek. Je hebt geen afspraak nodig! De verdiensten bedragen 7 euro per uur.